Over mij

Wie ben ik?


Mijn naam is Astrid Olde Hanter en ben geboren en getogen in Overdinkel. Ik woon samen met mijn hond, een jack russel terriër genaamd Tukker en poes Indy.


In 1998 kreeg ik mijn eerste hond, mijn eerste grote liefde mag je wel zeggen. Het was een jack russel terriër die we Rocky hebben genoemd. Een eerste poging tot het volgen van een puppycursus is volledig mislukt, we dachten het zelf wel te kunnen doen. Echter naarmate hij ouder werd liet hij steeds meer gedragsproblematiek zien in de vorm van bijten in voeten/enkels, agressief reageren op andere honden, grommen bij oppakken en vooral niet luisteren. Helaas wist ik niet hoe hier mee om te gaan. En het volgen van een cursus kwam nog niet bij mij op.


Alweer heel wat jaar geleden kwam ik via mijn zus in contact met iemand die een hondenschool runde en die een collega zocht. Dit leek mij enorm leuk maar ook een uitdaging. Ik wist tenslotte van niets. Maar alles valt te leren en zo heb ik mij gaandeweg verdiept in het trainen van honden. Eerst alleen maar kijken en ondersteunen tijdens de lessen. Later naarmate ik meer ervaring heb verkregen mocht ik zelfstandig lessen gaan geven, wat ik enorm leuk vond.


Maar ik wilde toch meer kennis vergaren omtrent de hond en zijn gedrag en leerwijze. Na een tijdje rond te hebben gekeken naar mogelijkheden ben ik bij de Martin Gaus Academie in Lelystad terecht gekomen. Daar ben ik begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur welke ik in juli 2015 heb afgerond. Ik vind het leuk om mensen te leren hoe om te gaan met honden maar vooral ook om hen te leren wat hun hond aangeeft, wat deze te vertellen heeft. Zien hoe baasjes hun eigen hond leren kennen en weten wat de hond nodig heeft.

Mijn interesse gaat vooral uit naar hondentaal, balans en coordinatie en funtraining.


Naast het werk op de hondenschool Maas in Losser ben ik verpleegkundige in het ziekenhuis. Op mijn vrije zaterdagen ben ik vrijwilligster bij het dierenasiel in Oldenzaal. Daar mag ik heerlijk wandelen met de asiel- en pensionhonden.


Tevens ben ik met mijn eigen hond bezig met diverse cursussen in het land.......hierbij uiteraard veel ervaring op doen en kijken van toepasbaar is in mijn eigen lessen ;-)  .

Rocky

Tukker

Indy